Прикордонники отримали ще три французькі гелікоптери

Держприкордонслужба отримала ще три французькі гелікоптери

Державна прикордонна служба України отримала чергові три гелікоптери Airbus Helicopters Н125. Сьогодні вони прибули до Львова, а завтра, якщо дозволить погода, будуть у Києві.

«Гелікоптери оснащені оптико-електронною системою спостереження, яка дозволяє вести моніторинг, в тому числі в інфрачервоному режимі. Тепловізійна камера може виявляти транспортний засіб на відстані до 20 кілометрів. Також вони облаштовані системою оповіщення з гучномовцями та спеціалізованими авіаційними прожекторами, які можуть використовуватися синхронно з системою оптико-електронного спостереження», – повідомили у відомстві.

Держприкордонслужба отримала ще три французькі гелікоптери

Гелікоптери, які прибули мають бортові номери 41, 42 та 45 «синій». У Львові їх сфотографував авіаційний фотограф Олексій Тренін.

Держприкордонслужба отримала ще три французькі гелікоптери Держприкордонслужба отримала ще три французькі гелікоптери Держприкордонслужба отримала ще три французькі гелікоптери

Усього Державна прикордонна служба України отримає 24 такі машин у різній комплектації, які зведуть у дві ескадрильї.

Перші два H125 прибули до України 3 січня 2020 року, ще два – у листопаді 2021 року.

Наразі відомо про отримання Міністерством внутрішніх справ України загалом 27 гелікоптерів згідно з контрактом із компанією Airbus: