Пораненим піхотинцям виплатять грошові премії

Пораненим піхотинцям виплатять грошові премії

Командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський підписав наказ про заохочення грошовою премією військовослужбовців, які отримали поранення у 2021 році.

Це вже четверта виплата грошової премії у цьому році, яка виплачується відповідно до Дисциплінарного статуту та наказу Міноборони про бюджетну політику на 2021 рік, повідомляє Служба зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗС України.

— Ми продовжуємо виплачувати грошові премії для наших військовослужбовців. До Дня Сухопутних військ заохочувальні виплати отримають ще 168 піхотинців. Зрозуміло, що жодні гроші не повернуть людям здоров’я. Це лише свідчення підтримки командуванням та поваги до подвигу наших військовослужбовців, турботи про них. Бажаю нашим героям якнайшвидше одужати і повернутися до своїх рідних та близьких, – зазначив Олександр Сирський.

Сума грошового заохочення від командувача Сухопутних військ становить від двох до семи тисяч гривень, в залежності від ступеня отриманого поранення. Загалом, протягом 2021 року близько п'ятисот поранених піхотинців отримали грошові заохочення.

Нагадаємо, що згідно з наказом Міністерства оборони від 12.03.2021 № 59 «Про бюджетну політику МО України на 2021 рік» особистий фонд преміювання командувача Сухопутних військ визначено у розмірі 3 млн грн на рік.