Прокурорам збільшать зарплати удвічі

Прокурорам збільшать зарплати удвічі

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова розраховує на збільшення бюджету прокуратури на 2,6 млрд грн та подвоєння розмірів зарплати її працівникам, що передбачено раніше ухваленими законодавчими змінами.

«Щоб ми мали прокурорські гарантії, звісно, ми будемо говорити про збільшення (зарплат)... якщо порівняти зарплати 2019 року і зараз, то вони вищі, а якщо Верховна Рада завтра підтримає той бюджет, який є, то прокурори отримуватимуть удвічі більше, ніж у 2019 році», – сказала Венедіктова журналістам у середу в Києві, пише Інтерфакс-Україна.

За її словами, цього недостатньо, але прийнятно «для гідного життя в державі, яка воює і яка має проблеми».

Зауважимо, що учора, 1 грудня, в Офісі Генерального прокурора України (ОГПУ) відбулися урочистості з нагоди 30-річчя української прокуратури.

Під час урочистоcтей, Ірина Венедіктова зазначила, що у 2019 році вдалося запустити процес реформи органів прокуратури, який завершили за два роки. За її словами, з майже 12 тисяч прокурорів, які працювали в органах прокуратури до початку реформування, атестацію успішно подолали дві третини доброчесних, принципових та неупереджених професіоналів.

Генпрокурорка зазначила, що нині створені всі передумови для роботи оновленої прокуратури як незалежного елементу загальної системи правосуддя з новими цінностями та підходами, закріпленими у Стратегії розвитку, які враховують кращі європейські стандарти. Наразі запроваджуються нові підходи в роботі громадських приймалень органів прокуратури.

«Не буде більше жодних решіток, озброєних охоронців, темних коридорів та замкнутих кімнат. Це нова прокуратура – орієнтована на людей та з високим рівнем спілкування, під час якого кожен буде почутий», – зазначила Генпрокурорка