ЗСУ отримають сотню БТРів, «Козаків» та «Хамерів»

ЗСУ отримає сотню БТРів, Козаків та Хамерів

Літаки, танки, бронетранспортери, броньовані та спеціальні автомобілі — 6 грудня, одночасно у шести містах, українські військові отримають нову та модернізовану військову техніку.

У понеділок, 6 грудня о 18.00 у Харкові на площі Свободи, в Одесі біля Морського вокзалу, у Краматорську на площі Миру, в Озерному на Житомирщині, у Львові на площі перед пам’ятником Шевченку та у Києві на Михайлівській площі відбудуться урочистості з нагоди 30-ї річниці Збройних Сил України. Між містами проведуть телеміст, повідомляє АрміяInform.

Відбудуться покази озброєння і техніки, пройдуть церемонії вручення бойових прапорів та почесних найменувань військовим частинам, нагородження військовослужбовців державними нагородами. Заплановані виступи військових оркестрів та розважальні заходи.

Президент Володимир Зеленський візьме участь у заходах, що пройдуть у Харкові. Спільно з ним вітання передасть Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний.

На головній площі Харкова — відбудеться військовий марш і передача техніки бойовим бригадам — 3 танки Т-64БВ, 10 бронетранспортерів БТР-4Е та 10 бронеавтомобілів «Козак-2М1».

В Одесі телестафету прийме міністр оборони Олексій Резніков. ЗТам відбудеться включення до складу ВМС України 2 патрульних катерів типу «Айленд» та передача іншої техніки.

У Краматорську до телемосту долучиться командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк. Там військві отримають 34 «Козаки-2М1».

На Житомирщині Повітряним Силам ЗС України буде передано вертоліт Мі-8 та по одному літаку Л-39, Су-27 і Ан-26.

У Львові, Києві та Одесі частини отримають 40 автомобілів HMMWV «Гамві» (15, 13 і 12).