Американці вивчають як можна посилити ППО України

ППО України

Американські фахівці з питань оцінки системи протиповітряної оборони (ППО) минулого тижня працювали в Повітряних Силах Збройних Сил України.

Про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков: «Зараз переходимо до наповнення змістом Рамкової угоди із США. Є динаміка по різних напрямках. Зокрема, минулого тижня фахівці з питань оцінки системи ППО США працювали в Повітряних Силах ЗСУ. Ідея такої місії була сформульована моїми колегами кілька місяців тому, але під час загаданого візиту вдалося пришвидшити її відправку».

Нагадаємо, що надання допомоги Україні в розбудові її протиповітряного та протиракетного потенціалу обговорювалось у Міністерстві оборони під час візиту до України американських сенаторів у вересні цього року.

Тоді повідомлялось, що американським парламентарям були надані обґрунтовані пропозиції щодо найбільш нагальних потреб України в посиленні спроможностей для стримування збройної агресії Російської Федерації, зокрема й щодо посилення ППО.



А минулого місяця заступник міністра оборони України Анатолій Петренко на безпековому форумі, який проходив у Канаді, заявив, що поблизу українських кордонів почалося патрулювання російських стратегічних бомбардувальників Ту-160 та Ту-22, і Україна стурбована можливим ракетним ударом по критичній інфраструктурі країни.