Зеленський хоче забезпечити житлом сорок тисяч військових

У 2022 році всі ветерани війни на сході країни, як перебувають у квартирній черзі, отримають житло

В офісі Президента України готуються розв'язати житлове питання для всіх діючих та колишніх військовослужбовців, які перебувають у багаторічній черзі на житло.

«У найкоротший термін Президент України Володимир Зеленський має намір забезпечити житлом усіх тих військовослужбовців, які десятиліттями перебувають у сорокатисячній житловій черзі», – повідомила радниця – уповноважена Президента України Альона Вербицька, піч час зустрічі з представниками волонтерських, громадських і правозахисних організацій у Центральному будинку офіцерів у Києві 23 грудня.

Також вона повідомила, що у державному бюджеті на 2022 рік передбачено 5,5 млрд грн на житло для ветеранів війни, сімей загиблих, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Нагадаємо, що під час виступу у Верховній Раді 1 грудня президент заявив: «Вперше з початку війни повністю закриємо чергу на квартири для всіх ветеранів війни на сході України».

Проте насправді зазначені 5,5 млрд грн підуть на виплати компенсацій за належне житлове приміщення лише тим ветеранам АТО/ООС, які є внутрішньо переміщеними особами. Про що 26 листопада повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За рахунок цих 5,5 млрд грн мають забезпечити житлом (виплатити компенсацію) 4000 сімей українських воїнів з числа внутрішньо переміщених осіб, які захищали Україну та залишились без житла внаслідок російської збройної агресії. Компенсацію виплачуватимуть тим, хто подав документи та отримав позитивне рішення на виплату до квітня 2021 року.