З'явилось фото нової ізраїльської 155-мм САУ Elbit SIGMA

З'явилось фото нової ізраїльської 155-мм САУ Elbit SIGMA

У мережі з'явилось перше фото колісної самохідної гаубиці SIGMA 155mm – нового покоління самохідних колісних 155-мм гаубиць ізраїльської компанії Elbit Systems.

Фото оприлюднено twitter-акаунтом Caesar (@Ninja998998), повідомляє Army Recognition.

У 2021 році повідомлялось, що компанія Elbit Systems розробила нову 155-мм самохідну гаубицю, встановлену на вантажівці, щоб задовольнити потреби ізраїльської армії.

Сьогодні колісні САУ стають популярними в усіх арміях світу, оскільки вони легші та швидше розгортаються підрозділами швидкого реагування з використанням військово-транспортних літаків. Вони також пропонують високий рівень мобільності та спрощену логістику.

З'явилось фото нової ізраїльської 155-мм САУ Elbit SIGMA

По фото видання робить висновок, що САУ SIGMA 155mm базується на модифікованому американському шасі Oshkosh 10x10 з броньованою кабіною, яка може забезпечити балістичний і протимінний захист для екіпажу.

Позаду шасі змонтована артилерійська частина у башті, що включає ствол калібру 155-мм/52. Конструкція башти передбачає оснащення САУ повністю автоматичною системою заряджання.

Зокрема раніше повідомлялось, що SIGMA буде оснащена дистанційно керованою збройовою станцією, яка включає автоматичну систему заряджання, яка встановлює підривник, заряджає снаряд та модульні заряди (Uni-Modular Artillery Charge System, UMACS).

У листопаді 2021 року Elbit Systems оголосила про контракт вартістю приблизно 106 мільйонів доларів на постачання САУ SIGMA до не названої країни в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.