КрАЗ випустить вантажівку з двигуном Cummins

КрАЗ випустить вантажівку з двигуном Cummins

ПрАТ «АвтоКрАЗ» збирає вантажівку КрАЗ-63221, що буде оснащена двигуном американської корпорації Cummins. Варто зазначити, що торік КрАЗ отримав контракт від армії США.

Про нову вантажівку повідомляє Мілітарний з посиланням на слова начальника експериментального цеху ПрАТ «АвтоКрАЗ» Валентина Овдієнка в програмі Security talks.

«Автомобіль 63221 знаходиться в процесі збирання. Оригінальність цього автомобіля, що на ньому застосований двигун Cummins, вся гальмівна система це Полтавського автоагрегатного заводу, вся система охолодження від Сумського авторемонтного заводу. Мости, підвіска, рама – це все власного виробництва, ливарну продукцію ми отримуємо: частину з Харкова, частину зі Сміли для виробництва саме важких вузлів», – розповів Овдієнко.

Нагадаємо, що у травні 2021 року ПрАТ «АвтоКрАЗ» повідомило про отримання трирічного контракту на поставку великовантажної автомобільної техніки та запасних частин в інтересах Контрактного командування армії США.

Як повідомили на підприємстві, безпосереднім замовником виступила компанія US21 Inc. (Ферфакс, штат Вірджинія, США), яка регулярно здійснює поставки для уряду, міністерства оборони та інших державних установ Сполучених Штатів Америки.

У рамках контракту від американської армії, українське підприємство постачатиме транспорт для перевезення особового складу, бортові вантажівки, автомобільні цистерни для перевезення води та пального. Також контракт включає постачання запасних частин.

Зауважимо, що для української армії КрАЗи постачаються з китайськими двигунами Weichal Power. Автомобілі у такій комплектації були допущені до експлуатації в ЗС України з 2017 року.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»