Росія переставить 240-мм міномети «Тюльпан» на колеса

Росія переставить 240-мм міномети Тюльпан на колісне шасі

Російські 240-мм самохідні міномети 2С4 «Тюльпан» змінять модифіковане гусеничне шасі САУ СУ-100П на колісне – міномети розмістять на всюдиходах Урал-63706 «Торнадо-У» (6х6).

Інформація про такий варіант модернізації була оприлюднена у листопадовому числі журналу Міністерства оборони РФ «Армейский сборник», що є центральним виданням відомства.

Зокрема про це йдеться у публікації кандидатів військових наук В.Литвиненка та А.Клюкойтя «Модернізація та розвиток нових зразків артилерії», яка базується на Концепції розвитку систем озброєння Збройних сил Російської Федерації до 2035 року та на наступний період.

Основними напрямками модернізації системи 2С4 «Тюльпан» називаються розміщення бойової частини міномета на новому автомобільному шасі, комплектування уніфікованою транспортно-завантажувальною машиною, розробка та впровадження нового покоління високоточних боєприпасів та низка інших напрямків.

Росія переставить 240-мм міномети Тюльпан на колісне шасі

Шасі Урал-63706 (6х6) має збільшити мобільність системи. Воно оснащується дизельним рядним шестициліндровим 11,12-літровим двигуном ЯМЗ-650 потужністю 412 к.с., здатне перевозити 16 т вантажу, розвивати швидкість до 100 км/год по шосе, має запас ходу 1000 км.

Також модернізовані САУ будуть оснащені комплексами нового бортового обладнання. Передбачається автоматизувати наведення міномета, що зменшить час підготовки до стрільби. А застосування високоточних боєприпасів має підвищити ефективність ураження цілей.

Росія переставить 240-мм міномети Тюльпан на колісне шасі

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»