Кримський окупаційний корпус посилять ракетним дивізіоном

Кримський окупаційний корпус посилять ракетним дивізіоном

Дислокований в окупованому Криму 22-й армійський корпус Берегових військ ВМФ Російської Федерації буде доповнений ракетним дивізіоном.

Про це повідомив командувач Південного військового округу РФ генерал армії Олександр Дворніков. «Посилимо 22-й армійський корпус, дислокований у Криму, сформувавши в його складі ракетний дивізіон», – заявив російський генерал.

Наразі на території Крима вже дислокується 15-а окрема берегова ракетна бригада (в/ч 80365), до складу якої входять дивізіони з береговими ракетними комплексами «Бастіон» та «Бал», а також відновлений підземний ракетний комплекс «Утьос».

Сформований у 2017 році 22-й армійський корпус включає 8-й окремий артилерійський полк прикриття берегової лінії (в/ч 87714), який озброєний РСЗВ «Торнадо-Г», СПТРК «Хризантема-С» і ствольною артилерією, зокрема 152-мм гаубицями «Мста».

Полк був сформований у 2014 році на місті 406-ї окремої берегової артилерійської групи Центру військ берегової оборони ВМС України. Очолив його тоді полковник Дмитро Козаченко, який командував 406 обаг, а під час захоплення Криму російськими військами зрадив присязі.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»