Уряд визначив порядок заборони торгівлі зброєю та алкоголем під час воєнного стану

Уряд визначив порядок заборони торгівлі зброєю та алкоголю під час воєнного стану

Уряд визначив Порядок заборони торгівлі зброєю, сильнодіючими хімічними і отруйними речовинами, а також алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі, в умовах правового режиму воєнного стану.

Порядок затверджено Постановою Кабінету Міністрів № 1457 від 29 грудня 2021 року.

Документ дуже короткий і складається усього з шести пунктів.

Зокрема визначається, що заборона торгівлі зброєю, сильнодіючими хімічними і отруйними речовинами, а також алкоголем, в межах території, на якій вводиться воєнний стан, запроваджується наказом військового командування разом з військовою адміністрацією (у разі її утворення) з метою забезпечення громадської безпеки і порядку.

У наказі має бути визначений час введення та строк дії такої заборони.

Наказ військового командування доводиться до виконання органам місцевого самоврядування, обласним, міським держадміністраціям, МВС, Міндовкіллю, Національній поліції, ДПС.

Військові адміністрації (у разі їх утворення), Рада міністрів АР Крим, органи місцевого самоврядування, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації мають забезпечити негайне інформування про запровадження заборони, зокрема через засоби масової інформації, суб’єктів господарювання та населення на відповідній території.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»