Слідча ДБР потрапила до бази «Миротворця» через свідоме руйнування системи ППО України

Слідча ДБР потрапила до бази «Миротворця» через свідоме руйнування системи ППО України

До бази «Миротворця» внесли слідчу ДБР, яка разом з іншими ДБРівцями у 2020 році завдала нищівного удару по протиповітряній обороні України – у кількох зенітних бригадах, під Києвом та біля Криму, вони вилучили ключові елементи (клістрони) системи наведення на ціль.

«Все це творили прикриваючись ухвалою судді Хмельницького міськрайсуду в межах т.з. кримінального провадження №62020240000000492 (щодо ймовірного порушення правил і прозорості при закупівлі клістронів), яка, між іншим, не давала дозволу на вилучення. Ухвала дозволяла лише огляд в/ч та дивізіонів, які входять до її складу», – пише «Миротворець».


Читати: ДБР знищує ППО України напередодні російських навчань

Слідчі достеменно знали, що придбання клістронів було результатом вдалої спецоперації наших спецслужб, і придбати їх було неможливо ні у який спосіб, крім як із залученням розвідувальних органів, оскільки наші системи ППО в основному ще радянських часів і виробником запчастин для них є російський агресор.

В результаті дій слідчих ДБР були «засвічені» номери електронних пристроїв, що дозволило ФСБ російського агресора досить швидко вирахувати та заарештувати задіяну у постачанні клістронів в Україну агентурну мережу наших спецслужб. Канал отримання клістронів для наших систем ППО був знищений діями ДБР.


Читати: Заява ДБР з приводу вилучення техніки Повітряних Сил

Після розголосу інформації про дії ДБР націлені на підрив обороноздатності України, клістрони були повернуті до військових частин. За словами пресцентру ДБР слідчі тимчасово відсторонені від виконання службових обов’язків і начебто по них було відкрито службове розслідування.

А чи покараний хтось?

Журналісти Центру «Миротворець» провели своє розслідування і виявили, що ДБР «спустило все на гальмах», призначили пару цапів-відбувайлів за їхньою згодою і… все.


Читати: «Справа ППО»: ДБР порушила справу проти слідчих ДБР і СБУ

Що дивне в цій історії, пише «Миротворець», ви не знайдете інформації про тих, хто саме брав участь у вилученні клістронів з військових частин. Матеріали закрити за сьома замками. І це зайвий раз підтверджує, що справа нечиста і від виконавців тхне.

Разом з тим дослідники «Миротворця» знайшли слідчу ДБР Богатюк Оксану Валеріївну, «яка замутила все це на Хмельниччині». Тепер вона у Чистилищі разом з бойовиками, російськими військовими злочинцями та ефесбешниками оскільки її дії нанесли обороноздатності України не меншу шкоду.

«До речі, попри заподіяну шкоду обороноздатності України, яка призвела до важких наслідків, ця слідча досі працює в ДБР», – підсумовує «Миротворець».

Слідча ДБР потрапила до бази «Миротворця» через свідоме руйнування системи ППО України

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»