Списані британські літаки ДРЛВ E-3D знайшли покупця

Списані британські  літаки ДРЛВ E-3D знайшли покупців

Виставлене Великобританією на продаж списане озброєння потроху розбирають. Країна пропонує фрегати, десантні, протимінні та допоміжні судна, розвідувальні літаки, гелікоптери, бронемашини та стрілецьку зброю.

Нагадаємо, що Ukrainian Military Pages публікували повний список озброєння, що продається.

Днями видання UK Defence Journal, з посиланням на джерела в оборонному відомстві, повідомило, що Чилі придбає з цього переліку три літаки дальнього радіолокаційного виявлення і управління (ДРЛВ) E-3D Sentry AEW.Mk1. Подробиці угоди наразі не відомі.

Ці E-3D Sentry AEW.Mk1 виведені з експлуатації у вересні 2021 року та були останніми літаками цього типу у Королівських ВПС. Для їх заміни у 2023 році найдуть літаки E-7 Wedgetail.

Варіант E-3D, що отримав позначення Sentry AEW.1, оснащений двигунами CFM56 та деякими британськими модифікаціями, що включають заправний зонд, блоки ESM на кінцівках крила, розширені можливості морського спостереження, а також радіостанції JTIDS та Havequick 2.

Раніше Єгипет з британського списку надлишкового озброєння придбав два допоміжні судна поповнення запасів кораблів у море типу «Форт» — «Форт Розалі» (Fort Rosalie) та «Форт Остін» (Fort Austin), які він отримає після ремонту.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»