Росія розгортає додаткові частини РЕБ на кордоні з Україною

Росія розгортає додаткові частини РЕБ на кордоні з Україною

Російська армія посилює можливості радіоелектронної боротьби на кордоні з Україною шляхом розгортання нових частин і комплексів РЕБ на території прикордонних областей.

Зокрема, згідно з повідомленням пресслужби Західного військового округу новий батальйон РЕБ буде розгорнутий у Білгородській області.

Окремий батальйон РЕБ увійшов до складу 3-ї мотострілецької дивізії (в/ч 54046), що дислокується на території Білгородської області. На озброєнні частини перебувають комплекси придушення GSM-зв'язку РБ-341В «Леер-3», радіоелектронного придушення КХ і УКХ зв'язку РБ-301Б «Борисоглебск-2» та автоматизовані станції перешкод Р-330Ж «Житель».

Комплекс РБ-341В «Леер-3» призначений для глушення сигналів стільникового зв'язку стандарту GSM та мереж 3G та 4G, імітації роботи базової станції стільникового зв'язку з відправленням неправдивих повідомлень, виявлення телефонів, планшетів тощо.

Комплекс РБ-301Б «Борисоглебск-2» призначений для виявлення каналів зв'язку та управління, радіолокаційних станцій та їх придушення шляхом постановки перешкод.

Станція Р-330Ж «Житель» призначена для придушення супутникового зв'язку, навігаційної апаратури, системи стільникового зв'язку. Станція може застосовуватися для боротьби з усіма типами БпЛА та радіоелектронної розвідки.

Усі перелічені комплекси вже використовувались збройними силами Російської Федерацією в бойових діях на території України.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»