F-35 і Eurofighter ECR знову розглядаються ФРН

F-35 і Eurofighter ECR знову розглядаються ФРН

Німеччина знову розглядає винищувач Lockheed Martin F-35 Lightning II і Eurofighter Electronic Combat Role (ECR) як потенційні рішення для заміни парку Tornado.

Німецькіі ЗМІ 8 січня повідомили, що нещодавно призначена міністерка оборони Крістіне Ламбрехт повідомила федеральному канцлеру Олафу Шольцу, що F-35, які були виключений з відбору три роки тому, і Eurofighter ECR знову розглядаються як заміна у Люфтваффе літаків Panavia Tornado в ударній версії та в модифікації радіоелектронної боротьби (Electronic Combat Reconnaissance, ECR) — адаптованої для застосування протирадіолокаційних ракет HARM.

«Мета у тому, щоб знову прояснити, чи може покупка більш сучасного літака F-35 бути альтернативою, і чи можна було б також розглянути Eurofighter ECR для другого завдання флоту Tornado щодо електронної війни», — сказала Крістіне Ламбрехт.

F-35 і Eurofighter ECR знову розглядаються ФРН

Попередниця Ламбрехт в міністерському офісі, Аннеґрет Крамп-Карренбауер, у 2019 році вирішила розглядати для заміни Tornado літаки Eurofighter та F/A-18 у найсучаснішій версії Super Hornet Block III, а у версії радіоелектронної боротьби також розглядався EA-18G Growler.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»