Міноборони уклало новий контракт на ремонт і модернізацію фрегата «Гетьман Сагайдачний»

Міноборони уклало новий контракт на ремонт і модернізацію фрегата Гетьман Сагайдачний

Контракт на ремонт і модернізацію флагмана ВМС України отримало Держпідприємство «Дослідно-проектний центр кораблебудування», яке входить до складу ДК «Укроборонпром».

Угода була підписана наприкінці 2021 року, повідомляють в Укроборонпромі.

Роботи проходитимуть у кілька етапів: від загальної оцінки технічного стану корабля до безпосереднього його ремонту та модернізації.

«Роботи подібного обсягу та складності для кораблів такого класу не виконувало жодне підприємство за весь період незалежності України. Саме тому для успішної реалізації проєкту Дослідно-проектний центр кораблебудування кооперується з іншими українськими підприємствами – лідерами оборонно-промислового комплексу та суднобудування країни. Йдеться про Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект», Миколаївський суднобудівний завод (обидва входять до складу Укроборонпрому), Суднобудівельно-судноремонтний завод «Нібулон» та інші підприємства», – відзначив директор-генеральний конструктор ДПЦК Вадим Борисов.

Нагадаємо, що у листопаді 2017 року контракт на ремонт і модернізацію фрегата отримало ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському». Відповідно до розробленого проєкту 58351, передбачалось виконати ремонт головного двигуна, замінити РЛС МР-750 на SMART-S виробництва Thales Group, встановити автоматизовану систему бойового управління (АСБУ) «Контур», системи керування вогнем корабельної артилерії «Спис-К» і «Протазан-К» та ін.

Проте у жовтні 2021 року Господарський суд м. Києва, за позовом спеціалізованої прокуратури, стягнув з «Кузні» 47,3 млн грн штрафних санкцій за цей контракт.

Прокурори у суді довели, що підприємство не виконало свої зобов’язання у рамках контракту, а також не вчасно повернуло не витрачену частину коштів, сплачених у якості попередньої оплати, та здійснило поставку закуплених комплектуючих з порушенням термінів.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»