Розпорядження про підвищення грошового забезпечення військовим медикам — ДОКУМЕНТ

Розпорядження про підвищення грошового забезпечення військовим медикам

Підвищення премій на 2760 та 7320 грн – стали відомі подробиці про оголошене раніше Міністерством оборони підвищення грошового забезпечення військовим медикам.

Нагадаємо, що вчора Ukrainian Military Pages оприлюднили розрорядження (телеграму) міністра оборони щодо визначення розміри премій та надбавок для виплати грошового забезпечення військовослужбовцям ЗСУ і ДССТ у 2022 році. При цьому звернули увагу, що у ньому відсутнє підвищення для медиків про яке заявив міністр 12 січня. Тоді Олексій Резніков повідомив, що лікар у військах з 1 січня отримуватиме від 20 тис. грн, фахівці з базовою та незакінченою вищою медосвітою – від 13,5 тисяч.

Як ми й припустили, збільшення виплат військовим медикам було здійснено іншим розпорядженням міністра – телеграмою № 248/268 від 14 січня 2022 року.

Так згідно з цим документом командири військових частин та установ отримали право з 1 січня 2022 року збільшувати розмір щомісячних премій військовослужбовцям:

  • офіцерам, які обіймають (тому числи тимчасово) посади лікарів – на 7 320 грн;
  • солдатам та сержантам, які обіймають (тимчасово виконують) посади середнього медичного персоналу – на 2 760 грн.

При цьому, перед здійсненням підвищених виплат, перелік посад лікарів та середнього медичного персоналу мають погодити Департамент юридичного забезпечення та Департамент фінансів Міноборони, а також затвердити Головнокомандувач ЗС України.

Як вже повідомлялось, окрім льотчиків та медиків, усі інші військовослужбовці у 2022 році отримуватимуть грошове забезпечення на рівні попередніх трьох років, для солдатів його розмір стартує від 10 200 грн, для офіцерів з 13 000 грн.

Розпорядження про підвищення грошового забезпечення військовим медикам

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»