Оформляв інвалідність за гроші: очільнику районної МСЕК Київщини повідомлено про підозру

на Київщині погорів на хабарі начальник ТЦК

За оформлення інвалідності пораненим військовим голова МСЕК разом зі співучасниками отримав 21 тис. дол., крім того, ділки оформляли інвалідність тим хто взагалі не був на фронті.

Гроші брали у поранених військовослужбовців за оформлення групи інвалідності та визначення зв'язку поранення або каліцтва отриманих під час бойових дій та проходження служби. Задокументовано отримання неправомірної вигоди на загальну суму 21 тис. доларів США.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, яке 10 січня повідомило про підозри організатору злочинної групи та його пособникам.

Злочинну групу викрили, ще у липні 2021 року. До її складу входили Голова міжрайонної Броварської медико-соціальної експертної комісії (організатор) та два пособники – колишній начальник медслужби військової частини, якого звільнили за хабарництво, та цивільа особа.

Тоді працівники ДБР встановили понад 20 фактів отримання неправомірної вигоди і вилучили 13 тисяч доларів США, документи, підроблені кліше печаток військових частин, медичних установ та лікарських штампів, які використовувались для підробки документів. Також було встановлено 28 осіб, які платили за вирішення питання щодо отримання групи інвалідності.

Крім того, виявили факти підробки документів щодо інвалідності осіб, які взагалі не були в районі проведення АТО/ООС. Гроші, які виділяла держава таким «пораненим», члени групи ділили між собою.

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»