ДБР викрило МСЕК на оформленні інвалідності за $4000

ДБР викрило МСЕК на оформленні групи інвалідності за $4000

ДБР викрило злочинне угруповання на чолі з головою МСЕК, що оформляло «липову» інвалідність тим хто не був в ООС, та вимагало гроші у поранених на війні військових.

Організував угруповання голова однієї з міжрайонних медико-соціальних експертних комісій Київщини. Очільник МСЕК залучив до протиправної діяльності колишнього працівника медслужби військової частини області, якого звільнили за хабарництво та його водія.

Зловмисники брали 4 тисячі доларів США за оформлення групи інвалідності пораненим військовослужбовцям Збройних Сил України та інших учасників ООС. Також вони брали гроші у бійців за визначення зв'язку поранення або каліцтва з бойовими діями.

Крім того, встановлені факти підробки документів щодо інвалідності осіб, які взагалі не були в районі проведення АТО/ООС. Гроші, які виділяла держава таким «пораненим», члени злочинної групи ділили між собою.

Працівники ДБР встановили понад 20 фактів передання неправомірної вигоди військовослужбовцями представникам угруповання. Також встановлено 28 осіб, які платили за вирішення питання щодо отримання групи інвалідності.

Проведено 7 обшуків у фігурантів кримінального провадження. У них вилучено 13 тисяч доларів США, документи, підроблені кліше печаток військових частин Міноборони, медичних установ та лікарських штампів, які використовувались ними для підробки документів.

ДБР викрило МСЕК на оформленні групи інвалідності за $4000 ДБР викрило МСЕК на оформленні групи інвалідності за $4000

22 липня трьох учасників організованої злочинної групи затримано «на гарячому» під час передачі 1 тис. 500 доларів США. Планується повідомлення їм про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України за різними видами співучасті).