На Донеччині розкрили вбивство військового, замасковане під суїцид

зсу

У Донецькій області правоохоронці розкрили вбивство військовослужбовця Збройних Сил України, яке намагалися замаскувати під суїцид.

Про це 6 січня повідомила Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Об'єднаних сил, пише Слово і діло .

Так, на початку січня Спецпрокуратура в Донецькій області отримала повідомлення, що військовослужбовець ЗСУ 1976 року народження був виявлений мертвим на позиції опорного спостережного пункту однієї з військових частин в Бахмутському районі Донецької області.

Спочатку передбачалося, що військовий вчинив самогубство з особистої зброї. Однак пізніше виявилося, що його застрелив товариш по службі. З метою уникнути відповідальності за вбивство зловмисник обставив все так, щоб інцидент здавався суїцидом.

«Враховуючи докази, 05.01.2022 військовослужбовця повідомлено про підозру у вчиненні інкримінованих злочинів та за клопотанням прокурора судом підозрюваному обрано безальтернативний запобіжний захід - тримання під вартою строком на 60 діб» - йдеться у повідомленні.