НУОУ розпочав курси для офіцерів управлінь тероборони

Сил тероборони

У Національному університеті оборони України розпочато проведення перших курсів підвищення кваліфікації для офіцерів регіональних управлінь Сил територіальної оборони.

Про це повідомляє пресслужба головного військового вишу.

Впродовж двох тижнів слухачі опановуватимуть знання щодо теоретичних основ підготовки і ведення територіальної оборони як складової всеохоплюючої оборони, функціонування оновлених систем мобілізаційної підготовки і мобілізації, а також шляхів підвищення рівня обороноздатності держави створенням потужної системи територіальної оборони, підвищенням ефективності її функціонування у сучасному та майбутньому безпековому середовищі.

Відкривав курс начальник штабу Командування Сил ТрО полковник Сергій Собко.

— Ви є першопрохідцями професійної підготовки фахівців з питань організації та ведення територіальної оборони. І, насамперед, маєте взяти максимум знань від досвідчених викладачів університету та чітко для себе усвідомити головну ідею, специфіку та завдання територіальної оборони, аби впевнено виконувати службові завдання та реагувати на виклики у різних ситуаціях, – звернувся до слухачів Сергій Собко.

Підсумком навчання слухачів стане захист групового проєкту з надання пропозицій до стратегії розвитку територіальної оборони на середньострокову перспективу, орієнтованої на стандарти держав-членів НАТО.

Результатом навчання має стати спроможність слухачів аналізувати та оцінювати умови і чинники, які впливають на підготовку і ведення територіальної оборони, визначати напрями її розвитку, як цілісної системи, готувати пропозиції щодо вдосконалення способів підготовки і ведення територіальної оборони.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»