Уряд затвердив порядок підготовки добровольців до тероборони

Уряд затвердив порядок підготовки добровольців до тероборони

Оприлюднено порядок організації, забезпечення та проведення підготовки добровольчих формувань територіальних громад до виконання завдань територіальної оборони.

Ці питання визначає урядова постанова № 1447 від 29 грудня 2021 року.

Зазначається, що підготовка добровольчих формувань організовується та проводиться відповідно до каталогу завдань за стандартами та програм підготовки добровольчих формувань, що розробляються Командуванням Сил територіальної оборони Збройних Сил України та затверджуються Генеральним штабом.

До програми підготовки добровольчих формувань окремим розділом включається підготовка до руху опору. А програма погоджується із Командуванням Сил спеціальних операцій.

Заходи підготовки добровольчих формувань забезпечують місцеві держадміністрації та органи місцевого самоврядування. Зокрема за рахунок місцевих бюджетів та інших не заборонених джерел, для такої підготовки створюється навчальна матеріально-технічна база.

Також для підготовки добровольців використовуються навчальні об’єкти військових частин Сил територіальної оборони, інших військових частин, військових навчальних закладів, навчальних центрів Збройних Сил України та інших формувань, за погодженням з їх керівниками.

Підготовка здійснюється на добровільній основі у визначений суб’єктами підготовки час, під безпосереднім керівництвом і контролем командира військової частини Сил територіальної оборони за територіальним принципом.

Нагадаємо, що як писали Ukrainian Military Pages, для того, щоб запрацювала оновлена тероборона та рух опору, згідно з Законом «Про основи національного спротиву», мають бути підготовлені близько 20 різних нормативно-правових актів.

Президент вже затвердив Доктрину тероборони, а Кабінет Міністрів Типове положення про штаб тероборони, Положення про добровольчі формування територіальних громад, Порядок застосування добровольцями особистої мисливської зброї, а також ряд інших документів.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»



Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію