Ні Україна, ні Грузія ніколи не мають стати членами НАТО, — таких гарантій РФ вимагає у США

Ні Україна, ні Грузія ніколи не мають стати членами НАТО, — таких гарантій РФ вимагає у США

Україна та Грузія не мають стати членами НАТО, це питання нацбезпеки Росії – заявив заступник глави МЗС РФ після переговорів із США, які не сприйняли російські вимоги.

«Сполучені Штати Америки заявляють, що ні у Росії, ні в будь-якої іншої держави не має бути жодних заперечень із таких питань. Ми наголошуємо, що для нас це є питанням надзвичайної важливості, дуже важливо, щоб Україна ніколи в майбутньому не могла увійти до складу НАТО. Ми хотіли б, щоб на мадридському саміті НАТО формулу, схвалену Бухарестським самітом у 2008 році, було відкликано. Ні Україна, ні Грузія не мають стати членами Північноатлантичного альянсу», – сказав Сергій Рябков на брифінгу, повідомляє Цензор.НЕТ.

«Нам потрібні залізні, юридичні обов'язки, не обіцянки, а саме гарантії. Ті країни, про які я говорив, не мають стати членами НАТО, це питання національної безпеки Росії», – додав російський дипломат.

Представник РФ також зазначив, що тема нерозширення НАТО й отримання правових гарантій повернення до кордонів 1997 року викликає нерозуміння США.

«Тема нерозширення НАТО далі, отримання юридично зобов'язувальних гарантій щодо цього і формальне відкликання рішень Бухарестського саміту 2008 року викликає дуже серйозні заперечення, м'яко кажучи», – сказав Рябков. За його словами, «на жаль, є інші такі аспекти, де ми маємо протилежний погляд: для нас щось абсолютно необхідно, для американців це категорично неприйнятно».

«Це погано, тому що це свідчить про недооцінку серйозності того, що відбувається, з американського боку», – наголосив заступник глави МЗС РФ.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»