Замкомбрига тероборони оштрафували за надмірну секретність

Замкобрига тероборони оштрафували за надмірну секретність

У 100-й бригаді тероборони намагалися засекретити відомості про потребу, наявність, обсяги непорушних запасів, місця зберігання озброєння, військової техніки та матеріальних засобів, але в СБУ цього не оцінили і наказали ТРОшників.

Про подію стало відомо з постанови Луцького районного суду Волинської області.

Так, під час перевірки членами комісії Управління Служби безпеки України стану охорони державної таємниці у Волинській бригаді територіально оборони було виявлено, що заступник командира кадру бригади з озброєння - начальник технічної частини здійснив безпідставне засекречування матеріальних носів інформації (документів).

Зокрема, він надав гриф секретності «Таємно» документам, зробивши посилання на ст. 1.4.6* Зводу відомостей, що становлять державну таємницю (ЗВДТ), проте фахівці встановили, що їх зміст не відповідає ні зазначений, ні жодній іншій статті ЗВДТ та не містить секретної інформації. Тому співробітники склали на офіцера протокол про адмінпорушення.

Луцький районний суд визнав заступника комбрига винним у порушені законодавства про державну таємницю (ст. 212-2 КУпАП) та оштрафував офіцера на 510 гривень.


* Згідно зі ст. 1.4.6 ЗВДТ засекречуванню, з наданням грифу «Таємно», підлягає інформація за окремими показниками в цілому щодо бригади (окремого батальйону), яка стосується відомостей про потребу, наявність, обсяги утримання в непорушних запасах, місця зберігання основних видів озброєння, військової техніки та матеріальних засобів, що необхідні для забезпечення стратегічного (мобілізаційного) розгортання військ.


Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»