Армія США забракувала всі колісні САУ і замовила нову

Армія США забракувала всі колісні САУ і замовила нову

Американські військові випробували 155-мм САУ ARCHER від BAE Systems, ATMOS від Elbit Systems, CAESAR від Nexter, Brutus від AM General та сербську NORA B-52 M21, після чого вирішили замовити розробку абсолютно нової самохідної гаубиці.

Відповідний запит 7 січня оприлюднено Контрактним командуванням армії США.

У запиті зазначено, що гаубиця, встановлена на вантажівці, має бути більш мобільною, живучою, а також мати більшу дальність та щільність вогню, ніж існуючі системи.

Армія також хоче, щоб зацікавлені фірми продемонстрували можливості інтеграції гармати з різними платформами транспортних засобів, що перебувають на озброєнні армії США. Обов'язковою умовою для 155-мм гаубичної системи наступного покоління є інтеграція в систему цифрового управління вогнем армії США.

При цьому всі компанії мають підтвердити свої компетенції й досвід щодо проєктування та виготовлення артилерійських платформ калібру 155-мм, інтеграції цифрових систем управління вогнем, технологій, які можуть збільшити щільність вогню (наприклад, автоматика, охолодження гармати тощо), а також досвід роботи із різними транспортними платформами.