Мери українських міст зберуться з приводу тероборони

Кировоградщина визначилась з розміщенням частин тероборони

Голова Асоціації міст України Віталій Кличко, який також згідно з законом очолює тероборону Києва, ініціював зібрання правління АМУ з приводу організації територіальної оборони.

На засіданні, яке відбудеться 28 січня в Києві, обговорять координацію дій та спільну роботу місцевої та центральної влади з питань організації та забезпечення територіальної оборони.

Нагадаємо, що за словами міністра оборони Олексія Резнікова, для розгортання Сил територіальної оборони ЗС України, зокрема облаштування місць дислокації 176 військових частин необхідно фінансування в обсязі 2,7 млрд гривень. Міністр заявив, що з питань створення умов для розміщення частин ТрО планується налагодити взаємодію з органами місцевого самоврядування, зокрема й головами міст.

Згідно із Законом «Про основи національного спротиву» міські та сільські голови мають сприяти підготовці територіальної громади та відповідної території до національного спротиву.

Керівниками зон (областей) та районів територіальної оборони є голови відповідних обласних і районних державних адміністрацій. А у столиці керівником територіальної оборони є очільник Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко.

Управління теробороною голови адміністрацій здійснюють через штаб, який очолює командир бригади (в області) або батальйону (в районі) Сил територіальної оборони ЗС України.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»