До України прибув британський військово-транспортний літак

До України прибув британський військово-транспортний літак Фото: Юрій Филюк / facebook

Сьогодні до Львова прибув літак Boeing C-17 Globemaster III Королівських ВПС Великобританії. За інформацією ЗМІ він доставив протитанкові ракетні комплекси.

Новинарня повідомила, що літак о 12:04 26 січня приземлився у львівському аеропорту. Пізніше стало відомо, що він перелетів до Києва.

До України прибув британський військово-транспортний літак
Зображення: Віталій Трубников / facebook

За даними ЗМІ, британський військово-транспортний літак доставив протитанкові керовані ракетні комплекси (ПТРК) NLAW, обладнання та інше спорядження для української армії. Офіційні коментарі з цього приводу наразі відсутні. Раніше Міністерство оборони оголосило, що не розповідатиме всіх подробиць щодо наданої військово-технічної допомоги.

Як ми повідомляли, раніше цього місяця, Сполучене Королівство кількома рейсами транспортних літаків вже доставило до України велику партію ПТРК NLAW в якості військової допомоги (за інформацією британської преси було передано 2000 комплексів).

ПТРК NLAW (Next generation Light Anti-tank Weapon) має дальність стрільби до 800 метрів, вагу 12,5 кілограмів і коштує понад 20 000 фунтів за комплект. Може працювати в діапазоні температур від -38 до +63 градусів за Цельсієм. Початкова швидкість ракети 40 метрів за секунду, найвища – 200. Для активації системи і відкриття вогню достатньо 2-3 секунд.

Українські бійці вже цього тижня стрілятимуть з NLAW
Фото: НАСВ

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»