У 2022 році Росія завершить формування двох нових дивізій

У 2022 році Росія завершить формування двох нових дивізій

У прикордонному з Україною Південному військовому окрузі Російської Федерації цьогоріч мають завершити формування двох нових мотострілецьких дивізій.

«Завершимо цього року створення двох дивізій, сформувавши в їхньому складі ще по мотострілецькому полку та танковому батальйону, це дозволить підвищити бойові можливості округу», – заявив командувач військами округу генерал армії Олександр Дворніков.

Йдеться про з'єднання, які почали формувати у 2020-2021 роках. Зокрема, у 2020 році була знову розгорнута 19-та мотострілецька дивізія (в/ч 20634, м. Владикавказ) у складі 58-ї загальновійськової армії, а у 2021 році у складі 8-ї загальновійськової армії завершився перший етап формування 20-ї мотострілецької дивізії (в/ч 22220, м. Волгоград).

Крім того, у 2022 році в ПівдВО до повного складу розгорнуть 415-й навчальний центр підготовки молодших спеціалістів (м. Гарячий Ключ, Краснодарський край), що має забезпечити підготовку понад 5 000 водіїв, навідників та механіків-водіїв для загальновійськових об'єднань округу та підрозділів берегових військ Чорноморського флоту та Каспійської флотилії.

У 2020 році в складі 8-ї армії було завершене формування 150-ї мотострілецької дивізії з управлінням у Ростові-на-Дону. Ця дивізія включає два танкових полки на Т-72Б3, два мотострілецьких полки з посиленими танковими батальйонами, артилерійський полк, зенітний полк, розвідувальний батальйон, батальйон зв'язку та інші частини.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»