Міноборони затвердило інструкцію з проведення закритих оборонних закупівель

Міноборони затвердило інструкцію з проведення закритих оборонних закупівель

Міноборони затвердило Інструкцію з планування, формування, виконання та коригування оборонних закупівель за закритими закупівлями в Міністерстві оборони України.

Документ затверджено наказом № 393 від 22 грудня 2021 року та оприлюднено на офіційному вебсайті оборонного відомства.

Його видання обумовлене приведенням документів Міністерства оборони у відповідність до Закону України «Про оборонні закупівлі», Постанови КМУ № 363 від 3 березня 2021 року «Питання оборонних закупівель» та Постанови КМУ № 614 від 2 червня 2021 року «Деякі питання державного оборонного замовлення на 2021 рік».

Інструкція визначає механізм планування закритих оборонних закупівель в Міністерстві оборони України, формування пропозицій до основних (орієнтовних) показників зведеного трирічного плану закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення за закритими закупівлями, коригування зведеного трирічного плану, а також здійснення контролю за виконанням державних контрактів та надання звітності про результати виконання оборонних закупівель в інтересах Збройних Сил України.

Нагадаємо, що за закритими закупівлями здійснюється закупівля товарів, робіт і послуг оборонного призначення, що становить державну таємницю. Такі закупівлі здійснюються у порядку та на умовах, визначених статтею 18 Закону України «Про оборонні закупівлі».