Байден відправляє 3000 солдатів до Східної Європи

Байден відправляє 3000 солдатів до Східної Європи

Президент США Джо Байден офіційно схвалив розміщення 3000 американських військових у Польщі, Німеччині та Румунії, щоб підтримати країни НАТО у Східній Європі на тлі накопичення російських військ вздовж кордонів України.

Про це повідомляє CNN з посиланням на Пентагон.

Прессекретар Пентагону Джон Кірбі заявив, що приблизно 2000 військовослужбовців будуть перекинуті зі Сполучених Штатів до Польщі та Німеччини. Крім того, приблизно 1000 солдатів, які зараз базуються в Німеччині, передислокують до Румунії.

До Польщі прибуде близько 1700 військових піхотної бригади 82-ї повітряно-десантної дивізії, яка базується у Форт-Брегг у Північній Кароліні. Близько 300 військовослужбовців 18-го повітряно-десантного корпусу з Форт-Бреггу прибудуть до Німеччини. А з ФРН до Румунії переміщують батальйон «Страйкер» чисельністю близько 1000 військовослужбовців.

Кірбі підкреслив, що американські солдати не воюватимуть в Україні у випадку вторгнення Росії.

Іспанська газета El Pais сьогодні опублікувала фотографії документів, які, як стверджує видання, є офіційними відповідями США та НАТО на пропозиції РФ «щодо гарантій безпеки». У цих документах Росію закликають вивести війська з України, Грузії та Молдови. У разі відмови від такого кроку, а також подальшого накопичення військ та агресії проти України, США та НАТО також збільшуватимуть присутність військ у Східній Європі для зміцнення оборонних позицій.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»