Northrop Grumman поставила ВМС США перший серійний безпілотний розвідник IFC-4 Triton

IFC-4 Triton

Корпорація Northrop Grumman поставила ВМС США перший серійний MQ-4C Triton, модернізований до конфігурації «мультирозвідки» IFC-4, щоб задовольнити критичні потреби ВМС у розвідці та цілевказанні.

«Відомий як B8, перший серійний безпілотник IFC-4 Triton, 1 лютого був доставлений на військово-морську авіабазу Патаксент-Рівер у штаті Меріленд», – повідомляють у корпорації.

Свій перший випробувальний політ MQ-4C Triton з оновленою апаратною та програмною конфігурацією, відомою як Integrated Functional Capability (IFC) - 4, здійснив 29 липня 2021 року.

Наразі Northrop Grumman здійснює початкове дрібносерійне виробництво модернізованих безпілотних розвідників. Загалом ВМС передбачає мати 68 літаків типу MQ-4C Triton. Перший безпілотник у базовій конфігурації американські ВМС отримали у 2018 році.

У 2024 році планується оновлення дронів до наступної версії – IFC 5.

Безпілотник, створений для ВМС на базі RQ-4 Global Hawk, виконує широкий спектр місій, включаючи спостереження та розвідку в режимі реального часу (ISR), радіотехнічну розвідку, пошуково-рятувальні роботи та ретрансляцію сигналів зв’язку. Він може літати протягом 24 годин на висоті понад 10 миль (16 км) з дальністю дії 8200 морських миль (15200 км).

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»