Американський літак привіз 85 тонн гранатометних пострілів

США доставили в Україну боєприпаси

Сьогодні, 3 лютого, до Києва прибув сьомий літак з американською військовою допомогою, який привіз 85 тонн 40-мм пострілів до автоматичних гранатометів.

Про прибуття літака у Facebook повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Сьомий птах зі Сполучених Штатів Америки приземлився у Борисполі! На цей раз доставлено 85 тонн боєприпасів для гранатометів. Це чудова новина, але найголовніше – це ще не кінець! Далі буде.

P.S. Станом на сьогодні загальна вага амуніції, переданої Україні Сполученими Штатами Америки, починаючи з 22 січня 2022 року, становить близько 600 тонн. Дякуємо нашим друзям і партнерам за підтримку!

На фото оприлюднених міністром можна побачити побачити палети з коробами зі 40-мм гранатометними пострілами, які вже постачалися у складі минулих партій. У кожному такому стандартному коробі міститься 32 постріли з'єднані ланками M16A2 у стрічку.

Американський літак привіз 85 тонн гранатометних пострілів
Фото вантажного відсіку сьомого літака

Нагадаємо, що восени 2021 року, США передали Україні партію 40×53 мм пострілів M430A1 HEDP з універсальною уламково-бронебійною гранатою (здатна пробити 76-мм сталі) для автоматичних гранатометів типу Mark 19. Що стало відомо завдяки оприлюдненню фото з маркуванням вантажу.

США доставили до України 80 тонн боєприпасів
Демонстраційне фото 40х53-мм пострілів

США доставили в Україну боєприпаси Фото розвантаження 40-мм пострілів з американського літака у Києві 10 жовтня 2021 року

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»