Словаччина надасть Україні машини розмінування, які ДСНС просить у НАТО

Словаччина надасть машини розімнування, які ДСНС просить у НАТО

У відповідь на запит про допомогу, направлений ДСНС України до EADRCC, Словаччина надасть дві машини розмінування Bozena 5 та медичні засоби на суму 1,7 мільйона євро.

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на The Slovak Spectator.

У рамках гуманітарної допомоги міністерство оборони Словаччини забезпечить поставку в Україну систем розмінування Bozena 5, а також медичних матеріалів та обладнання. Відповідно до затвердженого урядом документа, поставка здійснюватиметься або безпосередньо відповідним одержувачам гуманітарної допомоги, або через механізми поставки гуманітарної допомоги, що створені в Європейському Союзі або НАТО.

Нагадаємо, що на тлі російської загрози, Держслужба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) готується до масштабних надзвичайних ситуацій, які можуть загрожувати мирному населенню. Євроатлантичний координаційний центр реагування на природні лиха та катастрофи (EADRCC) повідомив, що 15 лютого отримав запит України про міжнародну допомогу.

Україна просить 10 автокранів вантажністю не менше ніж 35 тонн, 10 бульдозерів типу Caterpillar D10, 10 екскаваторів типу JCB 4CX, 10 сідельних тягачів з тралами (100 тонн), 10 повнопривідних вантажівок вантажністю 20 тонн, 70 пікапів 4x4, 30 позашляховиків типу Volkswagen Crafter DC, 6 машин розмінування з дистанційним керуванням типу MV10, Minewolf або Bozena, 31 спецмашину радіаційної та хімічної розвідки, спеціальні аварійно-рятувальні водолазні станції, засоби зв'язку, рятувальне спорядження та медичні засоби.

Повний список »»



Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»