Нацгвардія взяла участь у навчаннях МВС у Прип’яті (ВІДЕО)

Нацгвардія взяла участь у навчаннях МВС у Прип’яті

4 лютого, у місті Прип’ять відбулися масштабні спільні тактико-спеціальні навчання підрозділів МВС України. На навчаннях були присутні керівники МВС, МОУ, НГУ, ДСНС, Нацполіції, посли іноземних держав та представники країн-партнерів.

Про це повідомляє пресслужба Національної гвардії.

Зокремаа повідомляється, що гвардійці, поліцейські та рятувальники відпрацювали злагодженість дій під час виконання завдань з оборони населеного пункту, тактику ведення бойових дій в урбанізованій місцевості та ліквідацію їх наслідків.

За задумом, населений пункт «Прип’ять» знаходиться на лінії зіткнення з противником. Підрозділи Національної гвардії спільно з Національною поліцією та ДСНС виконали бойові завдання щодо оборони міста.

З метою забезпечення безпеки громадян, недопущення диверсій та переходу міста під контроль противника, контролю переміщення транспортних засобів та громадян – підрозділами Національної поліції були проведені заходи з блокування населеного пункту шляхом виставлення мобільних блок-постів.

Нацгвардія взяла участь у навчаннях МВС у Прип’яті

Після проведення повітряної розвідки та знищення групами снайперів найбільш важливих цілей противника військовослужбовці окремого загону спеціального призначення Нацгвардії приступили до звільнення будівлі від противника та знищили диверсійно-розвідувальну групу.

Нацгвардія взяла участь у навчаннях МВС у Прип’яті

Завершальним етапом навчань було надання першої медичної допомоги, евакуація поранених та очищення населеного пункту від мінно-вибухових пристроїв і ліквідація наслідків бойових дій.

Нацгвардія взяла участь у навчаннях МВС у Прип’яті

По завершенню навчань міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський відзначив високий рівень підготовки особового складу, який брав участь у навчаннях. Також подякував учасникам навчань за злагоджені та висококваліфіковані дії та вручив нагороди. Серед нагороджених були військовослужбовці окремого загону спеціального призначення «Омега». Командиру загону було присвоєно чергове військове звання, двох військовослужбовців нагороджено цінними подарунками – іменними годинниками.