Укрспецекспорт підписав угоду з компанією «Володар Обрію»

Укрспецекспорт підписав угоду  з компанією Володар Обрію

Державний спецекспортер – компанія «Укрспецекспорт» просуватиме на міжнародний ринок снайперський комплекс «Володар Обрію» під новий набій 12,7×114"HL".

Про це повідомляється на Facebook-сторінці держкомпанії.

Державна компанія «Укрспецекспорт» підписала угоду про представництво та співробітництво з компанією «Володар Обрію» / Horizon's Lord, яка є розробником мультикаліберної снайперської антиматеріальної гвинтівки з аналогічною назвою та унікального боєприпасу до неї.

Угода передбачає об’єднання зусиль для розвитку перспективного українського концепту MCR «Horizon’s Lord» + патрон 12.7х114HL та вихід снайперського комплексу на міжнародний ринок.

«Ми пишаємось тим, що отримали ексклюзивну можливість представляти перспективну розробку вітчизняних зброярів на світових ринках. «Володар Обрію» вже викликав зацікавленість у наших міжнародних партнерів, і ми з гордістю демонструватимемо його потенційним замовникам», – наголосив заступник гендиректора Укрспецекспорту Юрій Шрамко.

«Володар Обрію» (Horizon's Lord) – це спеціально спроєктований та створений високоточний стрілецький комплекс, що складається з власно гвинтівки та спеціально розробленого високоточного далекобійного набою 12,7х114"HL". В основу комплексу лягла ідея використати кулю калібру .510" (12,95 мм) в гільзі від набою 14,5х114.

Раніше повідомлялось, що мультикаліберна гвинтівка «Володар Обрію» та патрон 12,7х114"НL" розроблені за участі провідних снайперів України, інженерів компанії «Володар Обрію», заводу «Маяк», іноземних компаній Bartlein Barrels Inc. (USA) та ARC Ballistics (UK).

Конструкція гвинтівки передбачає швидку заміну ствола та затворної личинки під інший калібр. Гвинтівка доступна в калібрах: .416 Barrett; .470 Steyr; 12,7x99 NATO; 12,7x108; 12,7x114"HL"; 14,5x114 та 23х115 мм. Останній це малокаліберний снаряд, застосування якого перетворює гвинтівку в малокаліберну гармату.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»