Тероборона хоче отримати на озброєння Javelin і NLAW

NLAW

У командуванні Сил територіальної оборони ЗСУ сподіваються, що підрозділи тероборони отримають на озброєння американські та британські протитанкові комплекси Javelin і NLAW.

«У прикордонних областях будуть протитанкові засоби. Нам буде чим зустрічати противника. Це питання лише часу. Робота над цим триває. І я не виключаю, що буде озброєння, яке вже зараз надходить у сухопутні війська. Мова йде про США і про Велику Британію – Javelin, а також NLAW. Ті засоби, які ми отримуємо від наших країн-партнерів», – сказав в інтерв’ю Радіо Свобода начальник штабу – заступник командувача Сил тероборони ЗСУ Сергій Собко.

Поки що тероборонці готуються застосовувати українські протитанкові комплекси.

«На минулому тижні ми підготували першу групу наших інструкторів із застосуванню сучасних протитанкових комплексів «Стугна» і «Корсар» українського виробництва. Зараз уже друга група інструкторів готується у Києві. І наступний тиждень – третя група. І ці люди вже надалі розповсюдять свої знання», – зазначив Сергій Собко.

18 січня стало відомо про початок постачання в Україну NLAW (Next Generation Light Anti-tank Weapon). Це – протитанковий ракетний комплекс малої дальності стрільби – до 800 метрів. Призначений для знищення броньованих машин, танків, БТРів, а також гелікоптерів і укріплень.

Американський протитанковий комплекс Javelin постачався в Україну і раніше. Javelin призначений для ураження бронетехніки, гелікоптерів і БПЛА, наземних укріплень. Дальність ураження у модернізованих ПТРК – 4 км. Бронепробиття – до 800 мм. Ракета може атакувати як по прямій, так і зверху, де захист у бронетехніки менший.

Нагадаємо, що у складі Сил тероборони нараховується 25 бригад ТрО, що включають від 4 до 10 батальйонів територіальної оборони (один на район), роту контрдиверсійної боротьби, зенітний взвод, підрозділ зв'язку і роту забезпечення. Також за окремим розпорядженням передбачено формування додаткових 4 бригад у містах: Львів, Одеса, Дніпро та Харків.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»