Моя мета — перетворити оборонне відомство на одну з найкращих корпорацій України, — Олексій Резніков

Олексій Резніков

За 100 днів роботи міністр оборони Олексій Резніков сформував кістяк нової команди, яка буде створювати і втілювати політики у сфері оборони під його керівництвом. Хто ці люди?

Про те, хто вони, і за що відповідають, міністр розповів у своєму блозі на Interfax.

Для мене честь, що в команді на посаді першого заступника є Іван Руснак. Це не просто величезний досвід, це справжня мудрість і стратегічне бачення, які дуже потрібні у складний для країни час. Я високо ціную можливість працювати разом.

За міжнародний напрям відповідає Олександр Поліщук. Генерал, військовий дипломат, з яким ми добре знайомі з часів спільної роботи в ТКГ.

Інформаційний фронт тримає Ганна Маляр. Зараз це чи не найгостріша ділянка протиборства.

Надважливий напрям — забезпечення озброєнням і технікою — очолив Володимир Гаврилов. Генерал. З величезним і успішним досвідом роботи військовим аташе у країнах-стратегічних партнерах.

Напрям, де треба багато чого змінити, добудувати, знайти, виправити, а саме — забезпечення армії, логістика, управління активами — очолює В’ячеслав Шаповалов.

Саме йому чи не найбільше будуть допомагати «юридичні війська» на чолі з моїм радником Сергієм Лапутьком.

За комплекс завдань з цифрової трансформації у сфері оборони відповідає Олег Гайдук. Має багатий управлінський досвід і зайвих представлень не потребує.

«Цифровий» напрям, через зростання важливості кіберсфери у контексті оборони, у якості мого радника посилить унікальний фахівець — Максим Літвінов. У стінах Міноборони є фаховий візаві для кіберспільноти.

Зі структурних новацій. Бюджет Міноборони — майже 5 млрд доларів. І він зростатиме. Ним треба ефективно управляти. Це потребує відповідних інструментів аналізу, планування, які потрібно створити і налаштувати. Я прийняв рішення виокремити функціональну вертикаль, яка займатиметься управлінням фінансами Міністерства і здійснюватиме контроль. Цю нову вертикаль очолив Ростислав Замлинський.

Організаційну стрункість усіх процесів і виконавську дисципліну у Міноборони тримає державний секретар Костянтин Ващенко.

У своїй роботі я продовжую спиратися на групу моїх надійних радників і помічників, з якими я працюю вже не один рік.

Наразі у процесі перебуває формування вертикалі, яка відповідатиме за кадрову політику. Наша команда ще посилиться. Ми переходимо до посилення на рівні керівників підрозділів, зміцнення проєктних команд, які повинні забезпечити Міноборони нову якість роботи.

І досягти мети, яку я поставив — перетворити оборонне відомство на одну з найкращих корпорацій України.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»