Російська авіація вдається до провокацій на кордоні

Російська авіація вдається до провокацій на кордоні

Російська військова авіація вдається до провокативних дії вздовж повітряних кордонів України, здійснюючи польоти з максимальним наближенням до державного кордону України.

Про це Ukrainian Military Pages стало відомо з власних джерел у Повітряних Силах ЗС України.

Зокрема наближуючись до кордонів України військові літаки та гелікоптери Російської Федерації імітують намір його перетину, але в подальшому змінюють свій курс. Чергові сили української протиповітряної оборони перебувають у готовності та відстежують всі дії російської авіації.

Нагадаємо, що до подібних дій Росія вдавалася в 2018 році. Тоді винищувальна та бомбардувальна авіація країни агресора здійснювала вильоти з аеродромів Шайковка, Кримськ та Бельбек теж з максимальним наближенням до українських кордонів та лінії розмежування з АР Крим, а також з наближенням, до 40 кілометрів, до берегової лінії зі сторони Чорного моря.

У січні цього року американське видання The New York Times повідомило, що Росія перекидає бойову авіацію на кордон з Україною. Зокрема йшлося про ударні та транспортні гелікоптери, а також штурмовики та винищувачі. Також до кордону прибули й підрозділи логістики.

Наразі у соцмережах також поширюються відео зосередження десятків бойових гелікоптерів у Бєлгороді, що у 30 км від українського кордону. Про що повідомляє Фокус з посиланням на телеграм-канал «Записки охотника», який відстежує пересування військової техніки.

Російська авіація вдається до провокацій на кордоні

На відео потрапила гелікоптерна стоянка, на якій видно з десяток бойових вертольотів. Спочатку група була помічена над центральною частиною РФ. Ймовірно, на стоянці стоять гелікоптери Ми-35М (транспортно-бойовий) та Ми-8МТВ-5 (десантно-транспортний). Той самий майданчик російські гелікоптери використовували навесні 2014 року.

На білорусько-українському кордоні, в районі Чернігівської області, зафіксовані польоти розвідувально-ударних гелікоптерів Ка-52 «Алігатор», які також потрапили на відео у соціальних мережах.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»