Путін доручив офіційно ввести війська в «Л/ДНР»

Російські спецслужби мінують об'єкти у Донецьку

У понеділок, 21 лютого, Путін підписав укази про визнання незалежності «ДНР» та «ЛНР» та доручив ввести російські війська для «підтримання миру» на території псевдореспублік.

Про це повідомляє НВ.

Укази опубліковано на офіційному порталі правової інформації РФ. Путін визнав «Л/ДНР» «суверенними та незалежними державами» і доручив МЗС РФ підготувати договір про дружбу і взаємну допомогу з псевдореспубліками. До укладення договору російські військові офіційно будуть перебувати на територіях «Л/ДНР» через відповідні «звернення» ватажків терористичних угруповань.

Путін підписав укази про визнання незалежності ДНР та ЛНР
Путін підписав укази про визнання незалежності ДНР та ЛНР

Росія визнає так звані ДНР та ЛНР у межах, які зараз «фактично встановлені», повідомив представник Ради Федерації в ефірі ТК «Росія 24» Андрій Клімов. Питання про ратифікацію «договорів про дружбу та співпрацю» з псевдореспубліками буде розглянуто Радою Федерації у вівторок, 22 лютого.

Росія «отримає право» будівництва і використання військових баз на територіях «Л/ДНР». У «договорах» зазначено, що Росія також отримує право використовувати військову інфраструктуру «Л/ДНР» та взяти під охорону «кордони».

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»