Завершено держвипробування малогабаритної РЛС «Снов»

Завершено держвипробування малогабаритної РЛС Снов

Холдингова компанія «Укрспецтехніка» продовжує удосконалювати лінійку малогабаритних радіолокаційних станцій. Так нещодавно завершено державні випробування оглядової автоматизованої РЛС «Снов», що створена на базі цифрової антенної решітки.

Про це повідомляє АрміяInform з посиланням на заступника голови правління ХК «Укрспецтехніка» Михайла Прохоренка.

За його словами, під час проведення випробувань така РЛС добре себе зарекомендувала саме під час виявлення низьколітаючих і малорозмірних цілей з малою ефективною відбиваючою поверхнею, з ідентифікацію та спостереженням за якими деколи не можуть ефективно впоратись застарілі РЛС, виготовлені за радянських часів.

Радіолокаційна станція призначена для ведення радіолокаційної розвідки та видачі радіолокаційної інформації про повітряні об’єкти. Управління нею здійснюється дистанційно. Вона здатна виявляти малорозмірні цілі на відстані до 50 км на висотах від 20 до 5000 метрів.

Радар, виконаний на основі сучасних технологій, може працювати й видавати інформацію в автоматизованому режимі й встановлюватися як стаціонарно (на позиції), так і розміщуватись на автомобілі або причепі. Як зазначають у Командуванні ПС ЗС України, «тактико-технічні характеристики РЛС, що заявлені ХК «Укрспецтехніка», відповідають сучасним вимогам та світовим аналогам радіолокаційних станцій такого класу».

Завершено держвипробування малогабаритної РЛС Снов

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»