Держдума РФ ратифікувала договори про дружбу з «Л/ДНР»

Держдума Росії остаточно ратифікувала договори про дружбу та співпрацю з так званими ДНР та ЛНР з урахуванням поправки про те, що рішення набуде чинності сьогодні.

Дане рішення підтримали 398 депутатів Держдуми РФ, повідомляє Цензор.НЕТ.

Згідно з текстами договорів, зокрема, РФ братиме участь у захисті «кордонів» так званих ДНР та ЛНР, «отримає право» користуватися військовою інфраструктурою та базами на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

За словами заступника міністра закордонних справ РФ Андрія Руденка, Росія визнає «ЛНР» та «ДНР» «у фактичних межах, у рамках яких керівництво ««ЛНР» та «ДНР» здійснює свої владні повноваження та юрисдикції». Водночас з боку російських політиків лунають і протилежні заяви, щодо визнання «Л/ДНР» в адміністративних кордонах Луганської та Донецької областей.

Нагадаємо, що 21 лютого президент РФ Володимир Путін заявив про визнання Росією «незалежності» так званих ЛНР та ДНР. Він також офіційно скерував до ОРДЛО війська РФ. За повідомленнями користувачів соцмереж, колони російських військ ввечері 21 лютого ввійшли на окуповані території України.

Крім того, речник російського президента Дмитро Пєсков заявив, що питання мінських угод більше не стоїть на порядку денному Росії.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що своїми рішеннями щодо визнання «незалежності» окупованих районів Донецької та Луганської областей Росія порушує суверенітет і територіальну цілісність України та легалізує свої війська на Донбасі, які перебували там з 2014 року.

«Україна однозначно кваліфікує останні дії Російської Федерації як порушення суверенітету й територіальної цілісності нашої держави. Вся відповідальність за наслідки у зв'язку зі згаданими рішеннями покладається на політичне керівництво Росії», – наголосив Глава держави.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»