Надзвичайний стан: що буде заборонено (текст указу)

Надзвичайний стан: що буде забронено

На сайті Верховної Ради оприлюднено доопрацьований текст Указу Президента України №63/2022 від 23 лютого «Про введення надзвичайного стану в окремих регіонах України».

Попередній варіант Указу за № 61/2022 скасовано.

Новий указ вже затвердила Верховна Рада. Надзвичайний стан запроваджується з 00:00 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.

Надзвичайний стан вводиться на території: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківскьої, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та міста Києва.

На цих територіях посилять охорону громадського порядку та об'єктів, що забезпечують життєдіяльність населення, заборонять проведення масових заходів і страйків. У громадян перевірятимуть документи та за потребою проводитимуть огляд речей та транспортних засобів.

Призовникам, військовозобов'язаним і резервістам заборонять змінювати місце проживання без відома територіальних центрів комплектування (військових комісаріатів).

Також указ передбачає евакуацію населення з місць небезпечних для проживання та ряд інших заходів.

Надзвичайний стан: що буде забронено
Надзвичайний стан: що буде забронено
Надзвичайний стан: що буде забронено
Надзвичайний стан: що буде забронено

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»