Великобританія надасть Україні $1,6 млрд додаткової військової допомоги

Великобританія надасть Україні $1,6 млрд додаткової військової допомоги

Сполучене Королівство пообіцяло надати Україні, що зазнає російської агресії, нову військову допомогу на 1,3 млрд фунтів стерлінгів (1,6 млрд дол.).

Новий пакет військової допомоги майже вдвічі перевищує попередні зобов'язання Великої Британії щодо витрат для допомоги України. За інформацією британського уряду, це найвищий рівень витрат із часів воєн в Іраку та Афганістані, повідомляє Reuters.

Премʼєр-міністр Великобританії Борис Джонсон, оголошуючи про рішення надати нову підтримку, сказав, що «жорстокий напад Путіна не тільки викликає невимовні руйнування в Україні, а й також загрожує миру та безпеці всієї Європи».

Додаткові витрати надходитимуть із резерву, який уряд використовує у разі надзвичайних ситуацій. Уряд також заявив, що наприкінці цього місяця Джонсон проведе зустріч з провідними оборонними компаніями, щоб обговорити збільшення виробництва у відповідь на зростання попиту, викликаного війною в Україні.

Сполучене Королівство вже допомогло Україні керованими протитанковими ракетами, засобами протиповітряної оборони, а також іншим озброєнням.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»