ФРН передає Україні новітні гаубиці Panzerhaubitz 2000

ФРН передає Україні новітні гаубиці Panzerhaubitz 2000

Німеччина погодила передачу Україні самохідних артилерійських установок Panzerhaubitz 2000. Наступного тижня у ФРН розпочнеться підготовка українських артилеристів.

Про що заявила міністерка оборони Крістін Ламбрехт у Словаччині. Як пише офіційний сайт Міністерства оборони ФРН, буде передано сім 155-мм самохідних гаубиць з резерву важких систем озброєння, які наразі проходять обслуговування.

Міністерка зазначила, що ретельно обдумала рішення про постачання Україні семи САУ Bundeswehr Panzerhaubitz 2000 і детально обговорила його зі своїми військовими радниками. Рішення було прийнято в результаті консультацій за пропозицією та за прямої підтримки генерального інспектора Збройних сил Німеччини генерала Еберхарда Цорна.

Ламбрехт наголосила, що підтримати зараз Україну правильно. Однак вона також дала зрозуміти, що поставки в Україну не повинні мати негативного впливу на Бундесвер. «Як міністр оборони Німеччини, я повинна переконатися, що Бундесвер не буде ослаблений, і я можу гарантувати це в цьому випадку», — сказав Ламбрехт.

Оскільки сім німецьких самохідних гаубиць надходять не з активного складу Бундесверу, а з поточного ремонту, українській армії їх не передадуть відразу. Сім німецьких і п'ять голландських PzH 2000 мають бути доставлені в Україну, коли українські військові пройдуть навчання з їх експлуатації та бойового застосування.

Україна відправить на навчання до Німеччини 20 військових, які вже мають досвід роботи з самохідними гаубицями. Їх підготовка має розпочатися наступного тижня в Ідар-Оберштайні, Рейнланд-Пфальц, разом з голландськими партнерами.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»