«Рамштайн-3»: Україна отримає гелікоптери та артилерію

Україна отримає гелікоптери

Україна отримає бойові гелікоптери та ще більше артилерії для боротьби з окупантами — Глава Пентагону підбив проміжні підсумки зустрічі міністрів оборони країн НАТО у Брюсселі.

Після зустрічі у форматі «Рамштайн» Ллойд Остін зазначив, що Словаччина вирішила передати Україні бойові гелікоптери, а Канада, Польща, Нідерланди та інші країни — нові артилерійські системи, повідомляє Главком.

«Я б хотів подякувати Словаччині, яка оголосила про суттєве пожертвування гелікоптерів серії «Мі» та вкрай необхідні ракетні боєприпаси», — сказав він. Крім того, в ході зустрічі було обговорено важливі нові пожертвування артилерії з багатьох країн, включаючи Канаду, Польщу та Нідерланди.

«Це ключові інвестиції та можливості України для ведення вогню на великій відстані, і вони будуть вирішальними для зусиль України відбити наступ Росії на Донбасі», — зазначив Остін.

Глава Пентагону також підтвердив, що Німеччина вирішила передати Україні три реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) з керованими боєприпасами.

Нагадаємо, що сьогодні Президент США оголосив про новий пакет військової допомоги Україні вартістю 1 млрд доларів, який включатиме ракетні та артилерійські системи, а також озброєння берегової оборони.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»