США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні

Сполучені Штати повідомили, що нададуть Україні ще 1 мільярд доларів військової допомоги, яка включатиме ракетні та артилерійські системи, а також озброєння берегової оборони.

Про це заявив Президент США Джо Байден, повідомляє Білий дім.

Повідомляється, що сьогодні вранці відбулася телефона розмова між президентами США та України. Джо Байден підтвердив свою прихільність тому, що Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть Україну у захисті демократії, суверенітету і територіальної цілісності від неспровокованої російської агресії.

«Я поінформував Президента Зеленського про те, що Сполучені Штати надають Україні ще 1 мільярд доларів як допомогу у забезпеченні безпеки, включаючи додаткові артилерійські та берегові засоби оборони, а також боєприпаси для артилерійських та сучасних ракетних систем, які необхідні українцям для підтримки своїх оборонних операцій на Донбасі. Ми також обговорили зусилля держсекретаря Остіна сьогодні у Брюсселі щодо координації додаткової міжнародної підтримки українських збройних сил», — сказав Президент Джо Байден.

Крім того, американський президент оголосив про надання гуманітарної допомоги: «Ми також, як і раніше, віддані підтримці українського народу, життя якого було розірвано цією війною. Сьогодні я також оголошую про надання додаткової гуманітарної допомоги у розмірі 225 мільйонів доларів США, щоб допомогти людям в Україні, у тому числі шляхом надання безпечної питної води, критично важливих предметів медичного призначення та медичної допомоги, продуктів харчування, житла та грошових коштів для сімей, покупки предметів першої необхідності».

«Хоробрість, стійкість та рішучість українського народу продовжують надихати світ. І Сполучені Штати разом із нашими союзниками та партнерами не вагатимуться у нашій прихильності до українського народу, який бореться за свою свободу», — йдеться у заяві Білого дому.