Україна отримає норвезькі реактивні системи залпового вогню

Україна отримає норвезькі реактивні системи залпового вогню

Норвегія зніме зі зберігання РСЗВ і передасть Великобританії, яка їх модернізує та відправить українській армії для відбиття вторгнення російських загарбників.

«Ми маємо продовжувати нашу підтримку Україні, щоб вона могла продовжувати боротьбу за свободу та незалежність. Потрібно більше озброєння, і це дуже потрібно для України. Ми б не досягли цього без тісної співпраці зі Сполученим Королівством», — сказав міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам.

Мова йде про три системи MLRS M270. Раніше рішення про передачу аналогічної техніки ухвалили Великобританія та Німеччина, які також передадуть по три установки.

«Наша зброя потребує значної модернізації, тому ми домовилися з британцями, що вони отримають норвезьку зброю, для того, щоб відправити Україні більш сучасну зброю. Це приклад хорошої співпраці між союзниками», — зазначив Бьорн Арільд Грами.

Таким чином відома наразі кількість західних РСЗВ, що передаються Україні складає 17 одиниць: 8 HIMAR від США (чотири вже в Україні) і 9 MLRS (MARS II) від Великобританії, Німеччини та Норвегії.

Також Норвегія передасть Україні ще 5000 снарядів калібру 155-мм для САУ M109A3GN, у доповнення до 5000 переданих раніше.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»