Україна готова до російських ядерних ударів

Україна готова до російських ядерних ударів

Політики допускають можливість застосування росією хімічної, біологічної або навіть тактичної ядерної зброї. Українська влада стверджує, що готова до будь-якого сценарію.

Україна готується до порушення росією нових правил у війні, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в інтерв'ю The Globe and Mail.

«Зараз порушується багато правил», – сказав пан Данілов в інтерв’ю в п’ятницю. «Це постійне нагадування, що у світі немає правил. Це дуже важлива частина нашої реальності».

Закони війни – особливо ті, які забороняють нападати на цивільних – неодноразово порушувалися під час 114-денного конфлікту – українські міста були спустошені невибірковим російським бомбардуванням, а у містах і селах, що підпали під російську окупацію на початку війни, здійснювалися санкціоновані командуванням страти людей і зґвалтування.

Оскільки російські сили зараз повільно просуваються на сході, а владімір путін все ще має намір завоювати більше українських територій, Україна готується до порушення росією нових правил, включаючи найбільші табу: використання хімічної, біологічної або навіть тактичної ядерної зброї. «Ми готові до будь-якого сценарію», — сказав Данілов.

Він сказав, що важливо, щоб Захід не заціпенів перед війною в Україні або не тиснув на Київ задля підписання мирної угоди яка вигідна Москві – навіть для збереження світової економіки. Ціни на енергоносії різко зросли в усьому світі, оскільки Європейський Союз намагається відучитися від російської нафти та газу, також стало дорожчим продовольство, через блокування росією експорту українського зерна через порти у Чорному морі.

«Очевидно, це все важливо, але чи дозволено будь-якій країні атакувати іншу країну у 21 столітті? А ми будемо просто спокійно дивитися? Нагадаю, що це сталося в 1930-х роках. І чим це закінчилося? Ми всі знаємо», – сказав пан Данілов.

«Ситуація на передовій напружена, складна, і я не з табору, який вважає російську армію слабкою. У них дуже великі ресурси», – сказав пан Данілов. «Вони мають перевагу в артилерії та важкій техніці. Це не лякає наших воїнів. Ми тримаємо свої позиції. Час від часу ми проводимо контратаки. Але війна ще триває, і ми далекі від її кінця».

Хоча зараз основним фронтом війни є Донбас, пан Данілов вважає, що цілі пана Путіна залишаються такими ж, як і на початку вторгнення. «Вони точно не змінили свого плану підкорити всю країну. Про це вони заявляють публічно. Вони зняли всі маски».

За його словами, найшвидший спосіб припинити конфлікт — це надати Україні необхідну зброю, щоб перемогти російську армію у полі. Раніше цього тижня радник глави штабу пана Зеленського Михайло Подоляк заявив, що Москва має на фронті артилерійську перевагу 10:1. Він закликав союзників України надати їй додатково 1000 155-мм гаубиць, а також 500 танків і 300 реактивних систем залпового вогню.

Данілов сказав, що війна закінчиться лише тоді, коли останній російський солдат покине українську землю – включно з Донбасом і Кримом, які Москва захопила у 2014 році. Однак він відкинув можливість тимчасового врегулювання. «Кінець війни для нас – це повернення всіх наших територій. Чи можлива зупинка в цій війні? Такий варіант можливий. Але цю зупинку має прийняти наше суспільство. Якщо це не буде прийнято, суспільство піде на війну без уряду».

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»