ЗСУ захопили російську БМП з новим додатковим захистом

ЗСУ захопили російську БМП з найновішим додатковим захистом

Збройні Сили України захопили цінний трофей для досліджень — БМП-2 з новим та вкрай рідкісним комплектом додаткового захисту 675-сб3КДЗ.

Бійці 10-ої гірсько-штурмової бригади Збройних Сил України повідомили про захоплення ворожої БМП-2. Але попри те, що це, нібито, лише чергова захоплена бойова машина піхоти із сотень, насправді цей трофей має значну цінність, повідомляє Defense Express.

Річ у тім, що на БМП встановлено новий комплект додаткового захисту 675-сб3КДЗ.

ЗСУ захопили російську БМП з найновішим додатковим захистом

Відомо, що станом на 2021 рік, армія РФ придбала зовсім невелику кількість таких комплектів — приблизно 100. А про перше встановлення штатного додаткового захисту на бойових машинах стало відомо лише 2 червня з репортажу російських ЗМІ з прифронтової рембази.

ЗСУ захопили російську БМП з найновішим додатковим захистом

675-сб3КДЗ — це комплект, який складається з полімерних панелей, що мають захистити машину від вогню великокаліберних кулеметів, а також комплекту протикумулятивних решіток. Панелі мають «позитивну плавучість», тобто амфібійні можливості машини зберігаються.

Водночас полімерні панелі можуть мати не тільки протикульові властивості, а й протикумулятивні, відіграючи роль NERA-елементів. Разом із решітками це зможе деякою мірою знизити ефективність протитанкових гранатометів.

ЗСУ захопили російську БМП з найновішим додатковим захистом

Саме тому захоплення та детальне вивчення комплекту 675-сб3КДЗ дозволить Україні дослідити реальну ефективність такого комплекту. Це дозволить розробити рекомендації щодо знищення БМП з 675-сб3КДЗ, а якщо буде доцільність, розробити аналогічні комплекти захисту.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»