Відміна виплати 30 тисяч для військових — фейк

грошове забезпечення

Кілька сайтів сьогодні поширили новину, що уряд змінив умови виплати 30 000 грн військовим, мов цю винагороду тепер виплачуватимуть не всім військовим — насправді це не так.

Зокрема, з посиланням на урядову постанову від 01 липня 2022 р. № 754 повідомляється, що «додаткову винагороду у 30 тисяч гривень під час воєнного стану виплачуватимуть військовим, які перебувають у зоні бойових дій або тимчасової окупації та оточення». А також те, що новий порядок виплати діє з 1 червня.

Насправді зазначена постанова змінює порядок виплати лише для працівників Державної кримінально-виконавчої служби. Військовослужбовців же Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та інших відомств зміни не стосуються.

Зауважимо, що на час виходу цієї публікації частина новинних сайтів вже виправили свою помилку або видалили некоректну «новину».

Посилання на повні тексти нормативних документів з питань грошового, речового, продовольчого, житлового та соціального забезпечення можна знайти на сторінці сайту «Норми забезпечення військовослужбовців»